Houdt van schrijven, eten, wijn en mannen in pak.

woensdag 14 augustus 2013


Het begint meestal rond de laatste week van de vakantie. Het bevliegt me ineens  als ik ’s ochtends wakker word in een puinhoop van kleding, make-up en cd’s. Wekenlang vlucht ik zo snel mogelijk mijn kamer uit om vervolgens de deur achter me dicht te trekken en die de rest van de dag niet meer open te maken. Het is een helse zoektocht naar dat ene reserve iPhone kabeltje (paniek!!) en ergens onder de hoop kleding moet nog een OV-chipkaart liggen. Oude schoolverslagen liggen in grote stapels op mijn bureau. De uren werk die er in zitten en de ezelsoren. Het is een triest gezicht.

Het is alsof ik het de laatste week pas zie. Dat de vrouw in mij schreeuwt om orde. Vol goede moed begin ik dan ergens bij mijn kledingkast, om na twee uur op bed te belanden met een laptop. Want zo gaat dat. Na twee uur vind ik het wel weer welletjes geweest. Dat het dan een nog veel grotere zooi is als daarvoor, maakt dan helemaal niet uit. Ik héb in ieder geval geprobeerd de boel op te ruimen. Toch? Moeders denken daar anders over.

Na wat gefacebook, getwitter en gewhatsapp doe ik een tweede poging. Met een baan als verkoopster kan ik in een kwartier een hele kledingkast inhoud opnieuw vouwen. Appeltje eitje. De laatste stapel op de grond gooi ik de was in. Ik wil niet eens weten hoe lang dat al op de grond gelegen heeft. Na 3 Oreo’s en een glas cola begin ik aan de boekenkast. Behalve boeken bewaar ik er ook CD’s, schoolspullen, kabels en parfum. En er staat een verdwaalde Breezer fles. Die zal vast geweldig smaken na weken in de zon te hebben gestaan. Mijn strategie is om eerst alles úít de boekenkast te halen, de planken schoon te maken en alles dan weer netjes terug te zetten. Ik begin met mijn verzameling Blond-Amsterdam servies en de zware voorraad pot vol snoep (die een half uur later ineens een stuk minder zwaar is, gek is dat).

Een paar uren en een voorraad pot later is het dan eindelijk helemaal schoon. Ongezellig, dat wel. Maar schoon. Het is nu wachten op de volgende wervelwind die de chaoot in mij veroorzaken gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten